SamenLeeuwarden

100 dagen vrijwilligerswerk in de gemeente Leeuwarden


In vervolg op de documentaireserie ‘100 dagen in de vergeten wijk’ van de VPRO is 20 juni de campagne 100 dagen vrijwilligerswerk in de gemeente Leeuwarden gestart. Dit is een samenwerking tussen Amaryllis, de gemeente Leeuwarden en de VPRO. Tijdens deze 100 dagen laten we zien wat er allemaal gebeurt in de wijken en dorpen van de gemeente Leeuwarden, op het gebied van vrijwilligerswerk. Want stel je eens voor als er geen vrijwilligers zouden zijn…

Talkshow

Donderdag 20 juni is onder leiding van Roelof Lousma de campagne 100 dagen afgetrapt middels een talkshow. Benieuwd hoe dit was? Hier kun je de talkshow terugkijken.

Na de aftrap laten we de overige 99 dagen allerlei dingen zien rondom Vrijwilligerswerk. Hiermee laten we zien wat er allemaal gebeurt op vrijwillig gebied en hoe waardevol en onmisbaar vrijwilligers zijn in onze gemeente. Dit laten we zien door interviews met vrijwilligers(organisaties), we zetten vrijwilligers in het zonnetje en lichten mooie activiteiten uit vanuit vrijwilligers initiatieven. Op 11 oktober sluiten we 100 dagen vrijwilligerswerk af bij het Vrijwilligersfestival.
Wat is er allemaal te doen? Neem hier een kijkje wat er allemaal te doen is wat mede door vele vrijwilligers tot een groot succes worden gemaakt. En lees over leuke activiteiten die hebben plaatsgevonden.

Vrijwilliger als maatje bij iemand thuis, in een wijkcentrum of iemand die taallessen
geeft in dbieb. Organisaties die mooie activiteiten organiseren. Lees hier allerlei interviews met mensen en organisaties die zich vrijwillig
inzetten in de gemeente Leeuwarden.

Alle vrijwilligers zijn waardevol, bijzonder
en onmisbaar. Een aantal van deze vrijwilligers worden in het zonnetje gezet om hen
te bedanken voor hun inzet. Ken jij ook een vrijwilliger die jij graag in het zonnetje wilt zetten? Meld deze dan hier aan.


Translate to English »