Training (aankomende) vertrouwenscontactpersonen (deel 2)

Organisatie

Telefoon:
0583030400

E-mailadres:
Vrijwilligerswerk@amaryllisleeuwarden.nl

Wanneer

Datum: 21-09-2022
Tijd: 19:00 - 22:00

Locatie

Nader te bepalen
Leeuwarden

Inleiding

In september organiseren we, speciaal voor vrijwilligers die de rol van vertrouwens contactpersoon (gaan) oppakken, een training. 

Het eerste deel van de training zal op woensdagavond 14 september online te volgen zijn.

In vervolg hierop vindt het tweede deel van de training op woensdagavond 21 september op een locatie in Leeuwarden plaats. Zowel de online als fysieke bijeenkomst staan gepland van 19.00 tot 22.00 uur.

Omschrijving

In september organiseren we, speciaal voor vrijwilligers die de rol van vertrouwens contactpersoon (gaan) oppakken, een training.  Het eerste deel van de training zal op woensdagavond 14 september online te volgen zijn. In vervolg hierop vindt het tweede deel van de training op woensdagavond 21 september op een locatie in Leeuwarden plaats. Zowel de online als fysieke bijeenkomst staan gepland van 19.00 tot 22.00 uur. Met het aanstellen van een VCP heb je als vrijwilligersorganisatie een eerste aanspreekpunt in huis voor meldingen over grensoverschrijdend gedrag.   De vertrouwenscontactpersoon biedt vrijwilligers de mogelijkheid om in vertrouwen over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie binnen de vrijwilligersorganisatie te praten. De vertrouwenscontactpersoon gaat in gesprek met slachtoffer en/of beschuldigde en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met de hulpvraag en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden. Bovendien helpt de vertrouwenscontactpersoon het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen. Tijdens deze training krijgen (aankomende) vertouwenscontactpersonen uitleg over de rol, taken en vooral ook de grenzen. Daarnaast is er ruimte om te oefenen met gespreksvoering en wordt er stilgestaan bij hoe je jezelf introduceert in deze rol. De training wordt je gratis aangeboden door NOV in samenwerking met team Vrijwilligerswerk Amaryllis. Tegen die tijd ontvang je van ons (via het mailadres waarop je deze nieuwsbrief ontvangt) meer informatie over de locatie en wijze van aanmelden.   Nu alvast meer weten over dit onderwerp? Bel 058-3030400 en vraag naar Roos van der Meer of Reineke Vogt. Een mail sturen kan ook vrijwilligerswerk@amaryllisleeuwarden.nl
Translate to English »