Gratis workshops

Team opbouwwerk verzorgt de workshop ‘Geld speelt (g)een rol’ over het vinden van fondsen. Bij het COC leer je om te gaan met gender en inclusiviteit én vertellen ze over hun zelfgemaakte Escape kast.
De Band of Volunteers vertelt hoe zij makkelijk vrijwilligers vinden door hun ambassadeurs.
En bij Eko Kooistra ga jepraktisch aan de slag met jouw merk op sociale media.

Je kunt meedoen aan maximaal twee workshops (opgave vooraf verplicht). De workshops vinden plaats van 13.15 tot 14.00 uur en van 14.15 tot 15.00 uur. Ze vinden allemaal plaats in de Harmonie. Lees hieronder meer informatie en meld je aan!  


Workshop 1: Geld speelt (g)een rol
Heb je als organisatie net een aantal fantastische ideeën bedacht, blijkt er geen geld te zijn. Hoe kom je aan fondsen om toch je mooie plannen uit te voeren?

Tijdens de workshop stellen diverse fondsen zich voor en wordt verteld hoe het werkt om een aanvraag in te dienen. Na de fondsenspeeddate maak je, op de markt, persoonlijk kennis met de fondsen van jouw keuze en kan je alle vragen stellen die er bij jouw organisatie leven.

Tijdens deze workshops maak je ook kennis met partijen en/of organisaties die je hierin kunnen ondersteunen.

De workshop wordt gegeven door Team Opbouwwerk van Amaryllis


Workshop 2: Hoe gender-inclusief is jouw organisatie?
Hoe zorg je ervoor dat je inclusief voor de dag komt. Tijdens een korte presentatie leer je meer over Gender en inclusie, en hoe je hier het beste mee om kan gaan. Afsluitend spelen we een aantal puzzels van de Escape kast die met het thema gender en inclusie langs scholen gaat. 

Deze workshop wordt gegeven door de vrijwilligersorganisatie COC Friesland.  


Workshop 3 Vrijwilligers binden, boeien en door laten groeien
Vrijwilligers vinden is in de huidige markt nog niet zo makkelijk, en hoe behoud je die waardevolle vrijwilliger die je hebt? Binnen Band of Volunteers bestaat het Give Back Programma.

In de zomer helpen vrijwilligers op festivals en evenementen en in de winter bieden ze hen kosteloos trainingen aan om zichzelf verder te ontwikkelen.
Hierdoor stromen er jaarlijks vrijwilligers door naar betaald werk of ondernemerschap. Deze mensen worden onze ambassadeurs en zo halen wij weer nieuwe vrijwilligers binnen. Zo ontstaat er een cyclus waarin verloop niet erg is: de vrijwilligers worden ambassadeurs die ons weer verder helpen.

Deze workshop wordt gegeven door Trieneke van de vrijwilligersorganisatie Band of Volunteers.


Workshop 4 Vertel het met je merk
Je wilt je met je dienst onderscheiden van anderen. Welke overwegingen maakt jouw doelgroep om jouw dienst af te nemen? Hoe betrek je de doelgroep, hoe informeer je ze en op welke kanalen zet je welke boodschap.
Wil je jouw communicatiemiddelen gerichter inzetten op de social kanalen? Volg dan deze workshop.
In 45 minuten gaan we praktisch aan de slag met wat JIJ wilt vertellen via de online kanalen. 

Deze workshop wordt gegeven door Maatschappelijk Betrokken Ondernemer Eko Kooistra van Eko | strategie & design


Aanmelden voor de workshops is niet meer mogelijk. Tijdens het Vrijwilligersfestival kun je, wanneer er nog plekken zijn, ter plekke aanmelden.

Translate to English »