Komt de soep uit blik of is het zelfgemaakt?

In wijkcentrum Bilgaard worden veel verschillende activiteiten georganiseerd. Dit is mogelijk dankzij de vele vrijwilligers die hun steentje bijdragen. Eén van de vrijwilligers is Sandra. Zij is typisch zo iemand zonder wie er een heleboel in de soep zou lopen.

Sandra is ‘klein begonnen’ met wat schoonmaakklussen in het wijkcentrum. Ze zag altijd beren op de weg en vond het moeilijk om zich ervoor aan te melden. Maar eenmaal aan het werk als vrijwilliger kwamen er meer klussen naar haar toe. Ze heeft veel geleerd door het maar gewoon te doen. En dankzij het vertrouwen dat ze kreeg van Dick, zakelijk leider van het wijkcentrum, kon ze verder groeien, en zo groeide ook haar zelfvertrouwen. Volgens haarzelf ‘doet ze niet zoveel’. Ondertussen zorgt zij wel dat de bonnetjes kloppen, werkt ze de stagiaires in voor de bar en de schoonmaak: ze weet precies welke product je voor de tegeltjes moet gebruiken en wat er absoluut niet op de vloer mag.

Ze zorgt voor de inkoop van de bar en de keuken, ze verzorgt de dag-inloop op maandag en helpt bij de ouderensoos. Ze helpt ook nog bij het maken van de kerststukjes en houdt de agenda in de gaten.

En dan is er nog de soep, erwtensoep welteverstaan. Sandra kreeg de taak om blikken soep te halen voor het Sinterklaasfeest, maar aangezien ze daar zelf helemaal niet van houdt, vroeg ze of ze de soep niet zelf kon maken. Dick moest eerst even rondvragen of dat wel een goed idee was, maar diverse mensen kenden de Soep van Sandra en al gauw mocht ze aan de slag. Het resultaat: het eerste jaar 5 liter die schoon op ging en het jaar daarna 7 liter. De soepkommen worden leeg gelikt daar in het wijkcentrum. Dus als het aan Sandra en de bezoekers en vrijwilligers ligt wordt de soep altijd zelfgemaakt!

Translate to English »