SamenLeeuwarden

Vrijwilligersfestival

Ieder jaar organiseren wij het Vrijwilligersfestival. Dé plek voor inwoners om kennis te maken met al die mooie organisaties die vrijwilligers inzetten.
——————————————–
De datum is bekend! Vrijdag 11 oktober 2024 vindt de volgende editie plaats van het vrijwilligersfestival.
Heeft jouw organisatie genoeg vrijwilligers? Heb je geen vrijwilligersvacatures meer open? En  heeft jouw organisatie genoeg bekendheid? Dan hoef je niet verder te lezen.

Maar als je denkt: er kan altijd meer bij: lees dan snel verder en meld je aan voor het Vrijwilligersfestival op 11 oktober in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.

Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen en hebben er nu al veel zin in. Wij hopen dat veel organisaties zich (weer) aanmelden zodat we vrijwilligerswerk nóg beter op de kaart kunnen zetten.

Spotlight
Ook dit jaar bieden wij de mogelijkheid om jouw organisatie te presenteren tijdens het Vrijwilligersfestival. Dé plek om vrijwilligers te werven, te netwerken en je organisatie in de spotlights te zetten. Vorig jaar hebben we meer dan 70 organisaties mogen verwelkomen en zijn er talloze matches gemaakt met vrijwilligers. Daar gaan we dit jaar uiteraard weer voor!

Van de bank af
Zet je kraam op in de foyer, kies voor een statafel, een kleine of een grote tafel en laat zien waarom jouw organisatie zo leuk is om bij te werken. Ga jij het gesprek aan met potentiële vrijwilligers om te achterhalen waar zij goed in zijn? Door jouw aanwezigheid kunnen scholieren, studenten, pensionados, werkenden en mensen die niet op de bank willen blijven zitten kennismaken met het mooie van vrijwilligerswerk. En wie weet maak je meteen een goede match!

Speciale editie
Het belooft deze keer een  speciale editie te worden. Vanaf 20 juni start de campagne 100 dagen vrijwilligerswerk in de gemeente Leeuwarden. Het slot van de 100 dagen vieren we in de Harmonie tijdens het Vrijwilligersfestival. Dan komt goed in beeld hoeveel vrijwilligerswerk er eigenlijk gedaan wordt en wat het je oplevert als je vrijwilliger bent. De100 dagen campagne wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Leeuwarden en de VPRO. Lees hier meer. 

En meer
Om als organisatie nóg meer grip te krijgen op het werken met vrijwilligers, worden er in de ochtend workshops gegeven. We zijn druk bezig om een mooi programma samen te stellen, hierover de volgende keer meer. Ook denken we aan de inwendige mens. Samen met collega organisaties een fijne lunch nuttigen tijdens een goed gesprek.

Meld je nu aan. Graag tot dan!Alle foto’s van het festival van 2023 vind je hier.


Zij zijn erbij!

Het Andere wonen Leeuwarden – Medisch Centrum Leeuwarden Leeuwarder Onafhankelijke Seniorenvereniging (LOS) – Buddy to Buddy Leeuwarden – CityProms  Stichting Hobby om de Hoek – Zonnebloem Leeuwarden-Oost – Stichting Stadskantine West – Sanquin bloedbank – Noorderbreedte – Slachtofferhulp – COSA van Reclassering Nederland – Alliade – Stichting Dierenopvang de Wissel – Stichting Omrin Estafette recyclewinkels – Dekema State Jelsum – Stichting Popcultuur Neushoorn – Stjoer – Amnesty Leeuwarden -Tresoar – Stichting Present Leeuwarden – Meer Bomen Nu – Stichting Opvang Oude Manegepaarden en -Pony’s in Friesland – Stichting Buurtservicepunt Stichting Leergeld Leeuwarden e.o.  – Wijkcentrum Heechterp Schieringen – Museum de Grutterswinkel – Stichting Vier het Leven – Cultuurpodium Dorpskerk Huizum – Slieker Film – Leger des Heils dagopvang de Tuinen – COA – Duco van Martena – Stichting Blokhuispoort – Odensehuis Gerard Smit – Amaryllis

Translate to English »