SamenLeeuwarden

Waardevolle momenten creëren

Noorderbreedte biedt voornamelijk zorg aan ouderen in Fryslân binnen vijftien woonzorglocaties en een revalidatiecentrum. Noorderbreedte zet zich elke dag in voor een waardevolle dag voor haar bewoners. Dit betekent dat er zoveel mogelijk wordt geluisterd naar de wensen, behoeften en gewoonten. Hierbij zijn vrijwilligers van onschatbare waarde.

De ruim 1250 vrijwilligers van Noorderbreedte hebben ieder hun eigen drijfveer. Zo wil de één graag iets betekenen voor de maatschappij en de ander wil graag sociale contacten opdoen. Vrijwilligers kunnen de bewoners net dat extra waardevolle moment geven. Het vrijwilligerswerk binnen Noorderbreedte is heel divers.  Je kunt hierbij denken aan het regelmatig bezoeken van een bewoner, ondersteunen bij groepsactiviteiten zoals bakken, bingo, creatieve workshops geven etc.

Iedere locatie heeft een eigen welzijnscoördinator. Bij woonzorgcentrum Abbingahiem is dit Hinke Nauta. Zij komt op voor de belangen van de bewoners en vrijwilligers binnen Abbingahiem. Hinke matcht en begeleidt nieuwe vrijwilligers en evalueert ook geregeld met hen om samen te kijken wat anders of beter kan. Als vrijwilliger ben je onderdeel van het zorgteam. Medewerkers en vrijwilligers vullen elkaar aan. Daarnaast besteedt Noorderbreedte regelmatig aandacht aan haar vrijwilligers door middel van bijeenkomsten of leuke attenties.

Translate to English »